Gevelisolatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zowel in de zomer als in de winter. Al is dit niet de enige reden waarom je buitenmuur isoleren belangrijk is en heel wat voordelen biedt. We vertellen jou in deze blog graag waarom en hoe je voor gevelisolatie kan kiezen.

Waarom gevelisolatie?

Een gevelisolatiesysteem, dus de buitenmuur isoleren, lost het probleem met koudebruggen op. Bovendien is bij renovatieprojecten isolatie van de buitenmuur de enige mogelijkheid. Het is bovendien ook ruimte besparend.

Je kiest voor een duurzame en ecologische oplossing dankzij een goed gevelisolatiesyteem. Daarenboven is het dampopen, brandwerend en waterafstotend. Een gevelisolatiesyteem is daarnaast ook geluidsisolerend.

Buitengevel isolatie heeft uiteraard ook een positieve impact op jouw energieverbruik. De energieprijzen zijn op vandaag zo hoog, dat elke mogelijke besparing welkom is.

Tot 30 juni 2022 kan je trouwens nog steeds bij Fluvius jouw isolatiepremie aanvragen. Deze werd vorig jaar verdubbeld. Nog tot eind juni krijg je van Fluvius 30 euro per m² in plaats van 15 euro. Om kans te maken op deze premie moeten de werken uitgevoerd worden door een aannemer en moet je huis vóór 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Vochtmuren.be is erkend aannemer en mag voor jou dus deze gevelisolatie uitvoeren zodat je in aanmerking komt voor de premie. Vraag nu je offerte gevelisolatie.

Wil je tegen de zomer nog je gevel isoleren, wees er dan snel bij, want na 30 juni 2022 kan je tot eind september geen isolatiepremie meer aanvragen.

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Hoe je gevel isoleren?

Vochtmuren.be werkt met thermische isolatie. Deze is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Bij thermische isolatie worden isolatieplaten bevestigd aan de buitenzijde van de gevel om jouw woning optimaal te isoleren. Deze thermische isolatieplaten bestaan in verschillende diktes. De buitenkant hiervan is glad waardoor er heel wat mogelijkheden zijn om deze platen af te werken.

Combineer gevelisolatie met de juiste gevelbekleding voor een optimaal geheel.

Hier vind je meer informatie over onze gevelisolatie.