Door deze gevel te kaleien en het dak te ontmossen, is dit huis terug als nieuw. We gaan hierbij stap per stap te werk, waarbij elke stap onontbeerlijk is voor een kwalitatief resultaat. 

Bij deze woning was het niet nodig, maar als de gevel in een slechte staat is zijn er extra stappen van toepassing. We voorbehandelen de gevel dan eerst met een flexibele lijmlaag of mortel. Op het einde van het kaleien krijgt de gevel 2 eindlagen met kurkkalei. Op deze manier krijgt ook een gehavende gevel een top eindresultaat.

dak ontmossen Stap 1: bij het kaleien van de gevel moeten we met een propere ondergrond starten. Hierbij reinigen we de gevel met stadswater. Regenwater kan bestanddelen bevatten die een negatieve invloed hebben op de gevelreiniging.

Dit dak ontmossen en reinigen was nodig voor het starten van de gevelwerken. Een proper dak is de kers op de taart van de woning als het ware.

Stap 2: Ramen, deuren, vloer … worden afgeplakt voor een net resultaat. Op deze manier komt er geen verf op deze ondergronden, wat achteraf ook schoonmaakwerk uitspaart. kaleienkaleien
kaleien Stap 3: Voegen worden hersteld waar nodig en barsten worden uitgeslepen en hervoegd. We dragen kwaliteit hoog in het vaandel. We smeren dus niet zomaar de kaleiverf op de muur, maar gaan eerst de staat van de gevel na.
Stap 4: We primeren de gevel met een drukspuit. Op deze manier zuigt de gevelsteen niet alle kaleiverf op, maar blijft deze wel nog steeds ademen. Op deze manier doet de kaleiverf zijn werk in alle glorie. kaleien
kaleien Stap 5: De gevel krijgt een eerste laag met kaleiverf. Met deze laag dekken we alles goed en werken we alle oneffenheden en kleine gaatjes weg.
Stap 6: We kaleien een tweede- en een afwerkingslaag. kaleien
kaleien Stap 7: We verwijderen de tape en afdekking en maken alles schoon, zodat er nergens resten blijven hangen. En daarmee is de facelift van deze woning klaar.